POZÍCIÓ --->   Hírek


   Ünnepséget rendeztek Abonyban a Magyar Kultúra Napja alkalmából 2019. január 22-én, az Abonyi Lajos Művelődési Ház színháztermében.

   Ez a nap hivatalosan 1989 óta a magyar kultúra ünnepnapja, annak emlékére, hogy - a kézirat tanúsága szerint - Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát.

   Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület és Mazsorett Csoport produkciójával vette kezdetét az esemény, majd Bakosné Kocsi Judit, a Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola igazgatónője és Simon Szabina, a Művelődési Ház igazgatónője köszöntötte a jelenlévőket.

   A hagyományokhoz híven átadták az „Abony Közművelődéséért” városi kitüntetést, melyet idén néhai Varga Gábor trombitaművésznek posztumusz adományozott a város Képviselő-testülete. A kitüntetéssel együtt járó plakettet és oklevelet özvegye, Varga Zsuzsanna vette át Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszonytól és Gulykáné Gál Erzsébet városi képviselőtől, az Abonyi Fúvószenekari Egyesület elnökétől. A fúvószenekar korábbi karmesterét a zeneiskola igazgatónője méltatta. A díjátadást követően a fúvósok tolmácsolásában felcsendült Varga Gábor „Kakas” hangszerelésében Frank Sinatra híres szerzeménye, a „My way”.

A képre kattintva fotógaléria nyílik az ünnepségről.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.január.23.szerda - 13:18:53
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   Kapás Béla rendőr főhadnagy, az Abonyi Rendőrőrs fővizsgálója a mai napon közlekedésbiztonsági előadást tartott a Somogyi Imre Általános Iskola Radák úti Tagintézményében.

   Az előadás során az intézmény 1-4 osztályos tanulói a gyalogos és a kerékpáros közlekedési alapismeretekkel ismerkedtek meg.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.január.23.szerda - 12:58:08
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   A Trendhim Scolarship (ösztöndíj) azért jött létre, hogy olyan hallgatókat támogasson és segítsen, akik szenvedélyesen érdeklődnek az üzlet, a dizájn, a marketing és az IT világa iránt, és akik az említett területeken szeretnének maguknak karriert vagy saját vállalkozást.

   Arról álmodozol, hogy marketing, divat, IT, kereskedelem, menedzsment vagy sales területen helyezkedsz el? Ha igen, akkor szívesen segítünk. Megalkottuk a Trendhim Scolarshipet, így minden évben támogathatunk egy vagy több hallgatót 2000 euróval.

AZ ÖSZTÖNDÍJ LÉNYEGE
 
   A Trendhim egy olyan cég, amely komolyan veszi a fiatal tehetségek felkarolását. Hiszünk abban, hogy a hallgatók és azok álmainak felkarolásával a saját jövőnket alapozzuk meg az e-kereskedelemben. Kíváncsian várjuk és szívesen meghallgatjuk az új jelentkezőket!
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.január.23.szerda - 09:37:52
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   A Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézetben (Cegléd) az influenzaszerű megbetegedések miatt 2019. január 22-től részleges látogatási tilalmat rendeltek el az alábbi részlegeken/osztályokon:
 
- Szülészet-Nőgyógyászati Osztály
- Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály
- Központi Anaesth.-Intenzív Terápiás Osztály
- Kardiológiai Őrző
 
Ez alól kivételt képeznek:
- a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályon a gyermekét folyamatosan ápoló szülő (amennyiben influenzaszerű megbetegedésben nem szenved és megfelelő védőfelszerelést visel),
- Szülészet-Nőgyógyászati Osztály szülőszobáján az előre tervezett apásszülések abban az esetben, ha a szülésen részt vevő apa legalább 2 héttel a szülés előtt influenza elleni védőoltásban részesült, s erről orvosi igazolással rendelkezik, valamint a szülés időpontjában nem szenved felső légúti hurutos megbetegedésben.

A részleges látogatási tilalom visszavonásig érvényes.   
 
 
 
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.január.23.szerda - 08:32:12
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák