POZÍCIÓ --->   Hírek


szekely_szilard_abonyi_cukrasz_sikere_abonyban_abony_abonyhu_2018_3.jpg   Székely Szilárd cukrász fiatal kora ellenére nem ismeretlen a térség szakmai berkeiben. Az elmúlt években állandó szereplője volt a szolnoki Pelikán Kupa gasztronómiai kiállításnak, ahol minden alkalommal kivívta a zsűri elismerését cukrász különlegességeivel.

   Tehetsége okán sokak érdeklődését felkeltette. Ezúttal egy megtisztelő felkérésnek tett eleget a szolnoki Marcipán Cukrászda szakembere. Hogy miről is van szó pontosan, arról a Tisza-parton mesélt lapunknak.

- A szolnoki habos isler bemutatására vállalkoztam a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban szeptember 23-án megrendezett „Határtalan édességek” elnevezésű szakmai kiállításon, ahol a résztvevők a Kárpát-medence tradicionális édességeit ismerhették meg közelebbről - ecseteli büszkén a helyi fiatalember.

A történet önmagában nem hangzik túl különösen, de ha belegondolunk, hogy a 21 éves abonyi cukrász egy megyei jogú város, jelesül Szolnok egyik leghíresebb süteményének képviseletében járt a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete eseményén, a megyeszékhelyből és a cukrászdából egyedüliként, már elismerően bólinthatunk.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.október.01.hétfő - 16:15:23
Nyomtatóbarát változat email valakinek

nevnapozas_idosek_klubjaban_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A CTKT Humán Szolgáltató Központ Idősek Klubjában 2018. szeptember 19-én rendezték meg az Ilona, Mária, Klára nevű Klubtagok névnapi köszöntése.

   A hagyományokhoz híven részt vettek az ünnepségen az újszilvási Rozmaring Nyugdíjas Klub tagjai. Papp Ferencé Babi köszöntötte az ünnepelteket és Rózsásné Erzsikével közösen adták át a virágokat. Az ünnepeltek szendviccsel és apró süteménnyel készültek a vendéglátásra, ezt követően asztalra került a Babi által készített fenséges csokoládétorta. Jó hangulatú zenés-táncos délutánt töltöttek együtt az idősek, melyet tombolahúzással tettek színesebbé.

A cikket készítették az Idősek Klubja munkatársai.


   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.október.01.hétfő - 16:00:03
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   Az Országos Informatikai Programiroda pályázatot hirdet Számítógép: a mindennapi társ 11” címmel.

A pályázat célja: Lehetőséget teremteni a közt szolgáló szervezetek és az általuk fenntartott intézmények számára, számítógépparkjuk bővítésére, ASP, E-recept, E-napló kompatibilisasztali számítógépeket tartalmazó számítógépes szolgáltatáscsomagok által, illetve segíteni a meglévő elavult számítógépek és operációs rendszerek korszerűre váltását akár Intel Core i7-es, SSD meghajtót (gyorsabb indítást és működést biztosító eszközt) is tartalmazó számítógépekre, akár 3 év teljes körű garanciával.

Pályázati keret: Az Országos Informatikai Programirodát üzemeltető Arminiki Kft. és szerződött partnerei (partnerek listájához lásd a weboldalt: www.oip.hu) kínálatából összeállított számítógépes szolgáltatáscsomagok. Figyelembe véve az ASP, az E-recept és az E-napló bevezetése miatti megnövekedett igényeket, az itt közölt tartalommal és árszínvonalon 800 db számítógépes szolgáltatáscsomag érhető el, melyből az alábbi feltételekkel lehet pályázni.

Az informatikai csomagok egyaránt felhasználhatóak irodai adminisztrációs, ügyfélszolgálati feladatokra, de akár az intézmények szolgáltatásait igénybe vevők használatára is beállíthatóak (például oktatási célra, stb.)
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.október.01.hétfő - 15:26:24
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   2018. szeptember 28-ától elköltözött a központi háziorvosi ügyelet (felnőtt és házi gyermekorvosi ellátás) a Cegléd, Kossuth F. u. 17. szám alól a Cegléd, Rákóczi út 51-55. szám alatti épület földszintjére (a Tömörkény Patika vasútállomáshoz közeli régi üzlete).

Telefonszám: 06-1/301-6969; 104; 112

Szóbeli tanácsadásra használható telefonszám: 06-20/983-9269 


   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.október.01.hétfő - 15:04:10
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   Szeretnénk köszönetünket és nagyrabecsülésünket kifejezni azoknak akik hozzájárultak és segítségünkre voltak az idei Érzékenyítő Napunk sikeres lebonyolításában. 

   Nagy örömünkre szolgált a sok érdeklődő, a személyes és közösségi médiás hozzászólás, bátorítás, köszönjük a támogatójegyek vásárlását és a színházi előadáson való részvételt.

   Köszönjük a flasmob felkészítő tanárainak, a diákoknak és a gimnazistáknak hogy szereplésükkel emlékezetessé és vidámmá tették a napot. 

   Nagyon örültünk neki, hogy a Képviselő-testület részéről dr. Egedy Zsolt, Mészáros László, Fehér Endre, Gulykáné Gaál Erzsébet és dr. Balangó László figyelemmel kísérte, támogatta és részt vett rendezvényünkön.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.október.01.hétfő - 14:44:41
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák