POZÍCIÓ --->   Hírek


   Magyarországon 2010. óta rendezik meg az Év Fája versenyt, melynek első helyezettje indulhat az Európai Év Fája szavazáson.

   Az Év Fája versenybe bárki nevezhet egy számára kedves fát egy történet és néhány fotó kíséretében. A fák közül zsűri választja ki a döntősöket, a jelölések számától és jellegétől függően minden évben 12-15 fát. A kiválasztottak vesznek részt a nyilvános döntőben, melyben a legtöbb közönségszavazatot kapó fa nyeri az Év Fája címet.

Az Év Fája cím mellett Hős Fa különdíjat adományoz a zsűri, illetve egy különdíjat ad át az Országos Erdészeti Egyesület. 

   Ceglédbercel idén tavasszal élt a lehetőséggel és a falu közepén magasodó, Pesti út fölé hajló amerikai kőrist benevezte a 2018. évi versenyre. A fa a falu és az áthaladók tetszés mellett elnyerte a zsűri támogatását is. A szakmai bizottság (mintegy 50 jelölt közül) a ceglédberceli fát is beválasztotta az idei döntős mezőnybe.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.július.11.szerda - 14:10:20
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   2018. július 16-tól újra üzemel az Abonyi Hulladékudvar (NHSZ Abonyi Információs Pontja) - tájékoztatta az önkormányzatot Lengyel Imre, az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. hulladék ágazatvezetője.

   A szolgáltató korábban azt közölte, hogy július 09-27. között zárva tart majd a hulladéklerakó létesítmény.

   A lakosság tehát 2018. július 16-tól (hétfő) rendes nyitva tartás szerint (Hétfő, kedd, szerda, péntek: 07:00-15:00 óráig, Csütörtök: 10:00-18:00 óráig) továbbra is elhelyezheti a lentebb felsorolt hulladékokat a létesítményben

A lakossági ügyfelek a háztartásokban keletkező - alábbi listában felsorolt- szelektíven gyűjtött hulladékokat helyezhetik el a hulladékudvarban:
· zöldhulladék · étolaj · fáradt olaj · fém hulladék · papír hulladék · elektronikai hulladék (nem bontott) · PET palack · akkumulátor · fénycső stb.

A teljes listát ITT letöltheti, amely visszavonásig érvényes.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.július.11.szerda - 13:45:36
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák