POZÍCIÓ --->   Hírek


halapi_sandor_europa_bajnok_helyezettek_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Két világbajnoki aranyérem után most már egy Európa-­bajnoki elsőséggel is büszkélkedhet az egészen a közelmúltig egy 200 éves járművel versenyző Halápi Sándor. A tiszakécskei sportember esztendőre pontosan 50 éve kezdte a kerékpározást.

   Csehországban, pon­tosabban Brnóban rendezték meg a velocipéd- és a drais-­ (futógép) Európa-bajnokságot. Az elmúlt évben is ez a város adott helyet a jelentős eseménynek.

   Halápi Sándor akkor is ott volt, de egy balesetet szenvedett. Vezető pozícióban kettétört a futógépváza. Annyit tudni kell a futógépről, hogy minden alkatrésze fából készült, lábbal kell hajtanai, jobban mondva inkább lökdöső mozdulatokkal kell előrejutni, ahogyan a mai gyerekek hajtják pedál nélküli műanyag futógépüket. Az elmúlt évben volt 200 éve annak, hogy Carl Drais szabadalmaztatta a futógépet. A súlya közel 30 kiló, nehéz egyensúlyban tartani, irányítani és mozgásban tartani.
   
Hozzászólás: 0 Írta s.referens  /   2018.július.02.hétfő - 11:52:15
Nyomtatóbarát változat email valakinek

tuzeset_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi Abony közelében, a Feketehalom dűlőben, a 4-es főút mellett egy szántóföldön, 2018. július 1-jén, 22 óra körül.

   Az autóban ketten utaztak, mindketten idejében kiszálltak belőle, így az első hírek szerint nem sérültek meg.

   A ceglédi hivatásos tűzoltók elfojtották a lángokat - tájékoztatta lapunkat a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Abony.hu
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.július.02.hétfő - 07:23:55
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák