POZÍCIÓ --->   Hírek


   Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Farkas Zsolt főépítész ügyfélfogadása 2018. július 04-én (szerda), szabadság miatt elmarad.

2018. július 11-én (szerda) szintén nem lesz megtartva a főépítész úr ügyfélfogadása, helyette 2018. július 12-én (csütörtök) fogadja az ügyfeleket.

Megértésüket köszönjük!

Abonyi Polgármesteri Hivatal   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.június.27.szerda - 17:49:55
Nyomtatóbarát változat email valakinek

44 alkalommal loptak a környéken, Abonyban már nem sikerült nekik - Vádat emeltek a tolvajok ellen

Elfogásuk után három héten belül vádat emelt az ügyészség a tolvajok ellen

   A Ceglédi Rendőrkapitányság gyors és hatékony nyomozását követően a Ceglédi Járási Ügyészség kiemelkedő gyorsasággal emelt vádat két férfi ellen több rendbeli lopás miatt - tájékoztatott a Ceglédi Járási Ügyészség.   

   A hajléktalan életmódot folytató I. rendű vádlott 2018. év tavaszán megismerkedett Nagykőrösön II. rendű vádlottal, akivel megegyeztek, hogy közösen követnek el bűncselekményeket. A vádlottak a szerepeket előre megosztották, az egyikük figyelt, biztosított, míg a másik végrehajtotta a bűncselekményt.

   A vádlottak Nagykőrös, Lajosmizse és Kecskemét utcáit járták, mely során parkoló gépkocsik ablakán, vagy le nem zárt ajtaján benyúlva, továbbá lakóházakba besurranva az ott talált értéktárgyakat eltulajdonították. A másik módszerük az volt, hogy kerékpárokat tulajdonítottak el főleg üzletek előtti kerékpár tárolókból. A vádlottak így közel három hónap alatt összesen 44 bűncselekményt követtek el.
   
Hozzászólás: 0 Írta s.referens  /   2018.június.27.szerda - 17:04:48
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Színházélmény: Akik megkapták, amit akartak

AKIK MEGKAPTÁK, AMIT AKARTAK - Veres Tamás színdarabjának ősbemutatója Abonyban-

   Kedves olvasóink! Aktuális színházélményünket és egyben ajánlónkat küldjük. Szíki Károly
 
   Élő. Lüktető színkör az Abonyban működő Nagyabonyi Színkör. Vezetője Király Béláné Izabella tökéletes darabválasztó rendező, dramaturg és szervező. Ezúttal, ismételten  19-re lapot húzott és nyert azzal, hogy Veres Tamás darabját választotta a társulata számára.

   Veres Tamás költő Abonyban született 1976-ban, itt járt iskolába, majd Ceglédre költözött. Ma is Cegléden él. Már kamaszkorában kezdett verseket írni. A 2000-es évek végén küldte el poémáit irodalmi pályázatokra, amelyek közül szinte mindegyiken dobogós helyen végzett.

   2003-2007 között a Nokomplett füzetek sorozatban jelentek meg viccfüzetei: Az 500 Nokomplett iskolai intő, az 500 Nokomplett iskolai aranyköpés és a Nokomplett panaszkönyv. Díjak, nyertes pályázatok sokasága igazolja, hogy ezen a pályán otthonosan mozog. A Nagyabonyi Színkörrelkötött szövetsége sikert ígért. És valóban: kirobbanó sikert ért el a társulat a szerzővel és rendezővel egyetemben. 
   
Hozzászólás: 0 Írta s.referens  /   2018.június.27.szerda - 16:28:19
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   A kedvező időjárásnak köszönhetően már a múlt hét folyamán elvégezték az Abonyban található levendulaültetvény aratását a közmunka-program keretében. Több hetes szárítást követően a virágok morzsolása, majd az illatpárnák készítése vár a dolgos kezekre - tudtuk meg Feketéné Farkas Ildikótól, az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársától.

   Az önkormányzati cég a múlt évben tovább fejlesztette, növelte a helyi levendulaültetvényt, - melyet 2015-ben a közfoglalkoztatás keretében kezdtek el termeszteni - és kidolgozta a levendulavirágzat feldolgozásának további lehetőségeit is. Így a foglalkoztatás a téli időszakban is, folyamatosan biztosított - tájékoztatta lapunkat Gáspár Csaba, az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

   A tavalyi évben a 40-es főút mentén húzódó területen közel fél hektár területen, 4000 tő levendula gondozását végezték el a munkavállalók, melyet a betakarítás és a megfelelő szárítás után a kézműves termékek készítésére használtak fel.

A képre kattintva Facebook fotógaléria nyílik! Megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni!
   
Hozzászólás: 0 Írta s.referens  /   2018.június.27.szerda - 16:23:12
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   A 2018. július 1-jétől kötelező számla-adatszolgáltatást segíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mostantól elérhető, ingyenesen használható számlázó programja, az Online Számlázó.

A javarészt kisvállalkozások számára hasznos programot a NAV azért hozta létre, hogy megkönnyítse az új szabályok betartását. Július elsejéig okvetlenül ellenőriznie kell mindenkinek, hogy az általa használt programmal megfelelően teljesíteni tudja-e a számla-adatszolgáltatási kötelezettségét.

   Emellett a vállalkozásoknak indokolt felmérniük azt is, hogy az alkalmazott kézi számlázásról célszerű-e áttérniük számlázó program használatra, különös tekintettel arra, hogy 2018. július 1-jétől az adatszolgáltatási kötelezettség alá eső kézi számlák adatait manuálisan kell rögzíteni a NAV erre kialakított online felületén.
   
Hozzászólás: 0 Írta s.referens  /   2018.június.27.szerda - 16:18:22
Nyomtatóbarát változat email valakinek

okumenikus_segelyszervezet.jpg   Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Alapítvány megnyitotta az Időskorúak Gondozóházát.

A szolgáltatás célja: Az idősek gondozóházába azok az időskorúak, valamint azok a 18. életévüket betöltött beteg személyek vehetők fel, akik önmagukról betegségük miatt vagy más okból otthonukban időlegesen nem képesek gondoskodni. A felvételt megelőzően előgondozás szükséges, az intézmény saját háziorvosi szakvéleménye alapján dönti el, hogy az érintett számára a felvétel javasolt-e. Az intézmény a súlyos demenciában szenvedő, illetve napi szintű egészségügyi ellátásra szoruló betegeket más ápoló osztályokra/intézményekbe való elhelyezésére tesz javaslatot. Az intézmény 1 év időtartamra biztosítja az elhelyezést és az ellátást az időskorúak számára, ami szükség szerint 1 évvel hosszabbítható.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.június.27.szerda - 08:11:50
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Bő egy hónapig lehet még pályázni a „Virágos Abonyért” felhívásra

Idén is díjazzák a virágos lakóházak tulajdonosait Abonyban

   Környezetszépítő felhívással fordul az önkormányzat Abony város lakosságához. A pályázati úton elnyerhető, „Virágos Abonyért” kitüntető címmel a legszebb házakat, balkonokat és utcákat szeretné elismerni a Képviselő-testület.

   Az ebben az esztendőben már hatodik alkalommal meghirdetett pályázat célja, hogy ösztönözze a helyi polgárokat lakókörnyezetük karbantartására, az ingatlanok előtti közterületek ápolására, virágok és zöldnövények telepítésére. A településen kiemelt figyelmet szentelnek a virágosításra, a közterületi és köztisztasági feladatokra, melyet az ABOKOM Nonprofit Kft. munkatársai és a közfoglalkoztatásban résztvevők végeznek a lakosság megelégedésére. Minden évben nagyjából 16.000 db (!) virágpalántát nevelnek és ültetnek el a közmunka-program keretében, amely a rózsaparkok és a zöldnövények mellett tovább színesítik, szépítik városunkat.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.június.27.szerda - 07:37:54
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák