POZÍCIÓ --->   Hírek

Úszóversenyt rendeztek Szökrön Laci bácsi emlékére

I. ABONYI SZÖKRÖN LACI BÁCSI ÚSZÓVERSENY - Városi Strandfürdő - Abony 2018. 06. 13.

szokron_laci_bacsi_uszoverseny_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Közel egy éve, hogy tragikus hirtelenséggel eltávozott közülünk Szökrön László úszóoktató, az MSZP által delegált városi önkormányzati képviselő.

   A mindenki által tisztelt, szeretett Laci bácsi, az elmúlt évtizedekben számtalan sok gyereket tanított meg az úszás alapjaira, imádott a gyerekekkel foglalkozni.

   Rá emlékezve, tiszteletére, a Magyar Szocialista Párt Abonyi szervezete – Laci bácsi régi vágyát teljesítve – rendezte meg abonyi általános- és középiskolás diákok részére,  - remélhetőleg hagyományossá váló - úszóversenyét.

   Az idei verseny nagy érdeklődés mellett, jó hangulatban zajlott. Köszönet az iskolák vezetőinek, pedagógusainak az ötlet felkarolásáért, a testnevelő tanárok aktív, segítőkész közreműködéséért, Medvecky Editnek, a Fergeteg Triatlon SE vezetőjének, a lebonyolítás megszervezéséért.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.június.14.csütörtök - 17:28:55
Nyomtatóbarát változat email valakinek

A véradók ismét jöttek a hívó szóra

Dobozi Lászlónak (képünkön) ez már a 60. véradása volt

dobozi_laszlo_60._veradasa_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg
  Előre ütemezett időpontban véradást tartottunk Abonyban, 2018. június 13-án.

   Nyáron nem egyszerű a véradásokat megszervezni, ugyanis ilyenkor sokan vannak szabadságon, távol a lakóhelyüktől. De legyenek bárhol is, a véradókra bármikor és bárhol szükség van. Vannak élethelyzetek, amikor kiszámíthatatlan, hogy mikor van szükség egy sürgős orvosi beavatkozásra, mikor történik egy sajnálatos esemény, amikor nagy szükség lehet a Véradók önzetlen segítségére embertársaik érdekében.

   A véradásokon mindig van orvos, aki előzetes vizsgálatot követően dönt arról, hogy alkalmas-e az egyén a vér levételére. Vannak esetek, amikor a véradó valamilyen oknál fogva nem adhat vért /pl. alacsony hemoglobinszint, nátha, torokgyulladás, herpesz, 6 hónapon belüli tetoválás, egyéb esetben/, ilyenkor  háziorvosához irányítják. A jövőben is várjuk a véradókat. Tudják: „Adj vért, megmented három ember életét!”

Az Abony.hu-nak beszámolt Pető Istvánné véradás-szervező.


   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.június.14.csütörtök - 17:07:29
Nyomtatóbarát változat email valakinek

kidolt_kettehasadt_fak_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg
   Nagy károkat okozva csapott le a vihar 2018. június 12-én, és június 13-ra virradó hajnalban Abonyban.

   Reggel kettéhasadt, és kidőlt fák sora fogadta az ébredőket szerte a városban. A károk elhárítása és a műszaki mentés az önkormányzat, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az áramszolgáltató részéről azonnal megkezdődött.

- A tegnapra virradó hajnalban érkezett vihar egész éjjel munkát adott a Pest megyei tűzoltóknak. Szerda reggel hat óráig közel száz bejelentés érkezett a műveletirányításra - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila, tű. százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője, aki hozzátette, a megye déli részét érintő vihar leginkább kidőlt fákat, leszakadt ágakat hagyott maga mögött.

   Sajnos több helyütt a fákat már nem lehetett megmenteni, azokat ki kellett vágni. Köztük egyet a Főtéren is, melyet a reggeli órákban az Abokom Közhasznú Nonprofit Kft. munkatársai és a közfoglalkoztatásban résztvevők végeztek el. De iskolák udvarán, orvosi rendelőnél, önkormányzati ingatlanoknál, utak mellett is számtalan helyen dőltek fák az útra és az elektromos hálózatokra, ami azonnali intézkedést igényelt. Így az önkormányzati cég alkalmazottai is egész nap dolgoztak a természet okozta károk felszámolásán. 
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.június.14.csütörtök - 16:59:27
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák