POZÍCIÓ --->   Hírek


   2018. június 04-én, a nemzeti összetartozás napján Abony városa is megemlékezett arról a napról, amikor írásba foglalták a történelmi Magyarország területének megcsonkítását.

   A méltatlanul elcsatolt magyar földekből adódó veszteségeken túl, elszakított honfitársaink életét is megpecsételte ez a történelmi esemény.
 
   A trianoni békediktátum aláírásának 98. évfordulóján ünnepi előadással készültek a Kinizsi Pál Gimnázium tanulói és az iskola meghívására, a határon túlról érkezett kézdivásárhelyi Református Kollégium diákjai.

A képre kattintva megelevendnek az ünnepség legszebb pillanatai.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.június.07.csütörtök - 18:13:31
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   Alig egy éve alkot egy párt a táncparketten az abonyi Kállai Ádám és a szomszédos megyeszékhelyen élő Komlós Lilian, ám sorra nyerik korosztályuk táncos megmérettetéseit.

   A két fiatal egymásra találása tavaly tavaszra datálódik, amikor a már évek óta ezt a mozgásformát űző, 11 esztendős Ádámnak új partnert keresett az édesanyja. Ekkor szemelték ki a 9 éves, igen jó mozgású Liliant, aki minden szempontból illik a rendkívüli ritmusérzékű fiú mellé. Azóta több kisebb-nagyobb versenyen indultak ebben a felállásban, és gyakran "pihentek" büszkén a dobogó legfelső fokán.

Az elmúlt hónapban két versenyre is felkészítették őket tanáraik, Püspöki Dávid és Püspöki-Markó Ágnes.

Nagyításért KLIKK a képekre!
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.június.07.csütörtök - 17:49:52
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   Évek óta csökkenő tendenciát mutat a bűncselekmények száma Abony városában. Az utóbbi időszakban a településen élők nagy segítségére voltak az abonyi rendőröknek, a bűnesetek megelőzése és az elkövetett bűncselekmények sikeres felderítése során.

   Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka nagyon hálás a lakosok jelzéseiért. Köszönetét ezúton, lapunk hasábjain szeretné tolmácsolni minden abonyi polgárnak:

- Köszönetemet és elismerésemet fejezem ki azon állampolgároknak, akik az utóbbi napokban, hetekben hasznos jelzésekkel, információkkal szolgáltak az általuk észlelt gyanús körülményekről, jelenségekről - mondta Gulyás Pál, aki kiemelte, többek között ennek is köszönhetően sikerült ebben az időszakban több bűncselekmény elkövetőjét is eljárás alá vonniuk.

- A nemrégiben történt ékszerbolti betörés elkövetőjét percekkel a cselekményt követően elfogtuk, valamint június 06-án szintén állampolgári jelzés alapján előállítottunk egy személyt, aki saját elmondása szerint is vagyon elleni bűncselekmények elkövetésére készült városunkban, amelyek így meghiúsultak. Elszámoltatása során az is kiderült, hogy más településeken korábban számos bűncselekményt elkövetett már - részletezte a rendőr alezredes.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.június.07.csütörtök - 13:43:59
Nyomtatóbarát változat email valakinek

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.június.07.csütörtök - 09:40:12
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák