POZÍCIÓ --->   Hírek


somogyi_imre_altalanos_iskola_tablok.jpg"És érezzék egy kézfogásról rólad, hogy jót akarsz és te is tiszta, s jó vagy. Egy tekintetük elhitesse véled, szép dolgokért élsz, és érdemes élned." 
(Váci Mihály)

Június 16-án, a Somogyi iskola végzős tanulóinak vállára akasztják a ballagási tarisznyákat, hogy tovább indulhassanak a következő megmérettetés, a középiskola felé.

Az intézmény ballagási tablóit az alábbiakban a képekre kattintva tekinthetik meg:

Tablókészítés, fotók: Járdány Vanda


   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.június.05.kedd - 19:11:40
Nyomtatóbarát változat email valakinek

rendhagyo_enekora_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A Gyulai iskola 3.a osztálya Reich Anikó tanárnő szervezésében meglátogatta az abonyi Szent István katolikus templomot, ahol Majorosné Sági Anikó kántor közreműködésével megcsodálhatták a templom orgonáját.

   Kalandos csigalépcsőn feljutva a kórusra, fentről gyönyörű látványban lehetett részük a gyerekeknek, akik nagy érdeklődéssel figyelték az orgona bemutatását, megnézhették a fém és fa sípokat, pedálokat, kapcsolókat és testközelből láthatták, hogyan kell játszani ezen a hatalmas hangszeren. Majd leülve a padsorok közé, lentről is meghallgatták az orgona hangját, hogyan tölti be hihetetlen hangterjedelmével a templomot. Ének óra lévén kipróbálták saját hangszerüket, a hangszálaikat is, a Tavaszi szél vizet áraszt c. népdal eléneklésével. Maradandó élményben volt részük a tanulóknak, hiszen nincs annál értékesebb dolog, mint amikor életre kel a tananyag.

Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és AMI


   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.június.05.kedd - 10:32:33
Nyomtatóbarát változat email valakinek

   A hétvégi fordulóval befejeződött a seniorok tavaszi bajnoki sorozata. A Bármikő erőnyerőként a biztos első helyről nézhette a további hat csapat összecsapását.

   Az első meccsen a Trans Plastnak gyakorlatilag minden összejött az Imperiál ellen, így nem csak három pontot gyűjtöttek, hanem gólarányt is javítottak. A Gedipress dobogóshoz méltó játékkal szintén fölényes győzelemmel zárt a Bercelonaval szemben. A Kéttorony és a Gelbert ki-ki mérkőzésen a tornyosoknak a - sok helyzet ellenére - ismét nem jött össze a góllövés. Ezzel szemben Király Csabi szemfülesen kihasználta a lehetőségét, így a Gelbert örülhetett a három pontnak és a tavaszi negyedik helynek.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.június.05.kedd - 08:54:04
Nyomtatóbarát változat email valakinek

varoshaza_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpg   Abony Város Önkormányzat Képviselő testülete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 12/2017. (VII.03.) önkormányzati rendelet 4. sz. mellékletében meghatározott Vagyongazdálkodási liciteljárási szabályzat alapján egyfordulós, nyílt liciteljárás keretében elidegenítésre meghirdeti az Abony belterület 2883 helyrajzi számú, természetben Mikes Kelemen u. 39. szám alatti 4128 m2 alapterületű kivett, beépítetlen terület művelési ágú ingatlant.

A legalacsonyabb ajánlati ár (limit ár): 2.000.000,- Ft. (nettó)

A licit kiírás átvehető: 2018. június 08. - 2018. augusztus 17. ügyfélfogadási időben (ingyenesen).

A licit ajánlat benyújtásának időpontja: 2018. augusztus 21. 1200 óráig
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.június.05.kedd - 08:38:28
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák