POZÍCIÓ --->   Hírek


   A Gyulai iskola meghívására Abonyba érkezett az országjáró Tejkamion 2018. április 12-én, azzal a céllal, hogy az intézménybe járó gyermekekkel még jobban megismertessék a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag hazai tejet, ill. tejtermékeket.

   A Tejkamion két napig időzik városunkban. A „Tej Útja” címre keresztelt programban az alsó tagozatosok közül pénteken 7 osztály vett részt, hétfőn ugyanennyi kapcsolódik be.

   Elsőként a 2. b osztály utazhatott el a tej varázslatos világába. A tejkamion öt, izgalmas interaktív állomásán előbb a tej feldolgozásának módjairól és a tejfogyasztás fontosságáról hallhattak előadást, majd a legmodernebb technikákkal (pl. tablettel) különböző játékos feladatokat próbálhattak ki: szívesen gondoskodtak például a sokak által kedvelt nedűt termelő állat virtuális etetéséről. Minden digitális etap sikeres teljesítése után pecsétet kaptak a gyerekek. Aki mind az ötöt összegyűjtötte, máris megpörgethette a Tejszív szerencsekereket, és egy darab garantált ajándékkal – pl. vonalzóval, uzsonnás dobozzal, órarenddel vagy éppen tornazsákkal – térhetett vissza az iskolába. Mivel mindenki kivétel nélkül ügyesnek bizonyult, senki sem hagyta el a csodajárgányt üres kézzel. Előtte persze a szomjas nebulók egy kis pohárka, frissítő tejet hörpinthettek fel a Tejbüfében, majd a kamion előtt a kíváncsibbak a fejéssel is megpróbálkozhattak.

KLIKK a képre a fotógalériáért!
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.április.15.vasárnap - 15:54:24
Nyomtatóbarát változat email valakinek

kerekparos_iskola_kupa_megyei_donto1_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg
    A Pest megyei Rendőr-főkapitányság és a Pest megyei Balesetmegelőzési Bizottság 2018. április 14-én, Nagykátán rendezte meg a Kerékpáros Iskola Kupa Pest megyei döntőjét, ahol Pest megye legjobb diák kerékpárosai mérték össze tudásukat.

   A Somogyi iskola tanulói nemcsak továbbjutottak a megyei döntőbe, meg is nyerték azt.

Eredmények:
Leány kategória:
I. helyezést ért el S. Tóth Tifani (Abony - Somogyi 8.m) Ceglédi Rendőrkapitányság 
kerekparos_iskola_kupa_megyei_donto2_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg

Fiú kategória:
I. helyezést ért el Brezvai Lőrinc (Abony - Somogyi 8.m) Ceglédi Rendőrkapitányság

Ők ketten képviselhetik Pest megyét a május 9-11. között Egerben megrendezésre kerülő Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjén!
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.április.15.vasárnap - 07:34:42
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák