POZÍCIÓ --->   Hírek


A Rákóczi Szövetség tevékenységét 1989 óta a határon túli magyarság szolgálatában végezni. Célja a Kárpát-medencei magyarság sokoldalú támogatása hosszú távú megmaradásáért folytatott küzdelmében.

Öt évvel ezelőtt a magyarországi egyházak aktív szerepvállalásával valósult meg az eddigi legsikeresebb európai civil aláírásgyűjtés, a magzati élet védelmére irányuló Egy közülünk (One of Us) európai polgári kezdeményezés, amely keretében a szervezők 20 tagállamban mintegy 1.800.000 aláírást gyűjtöttek össze.

Ezúttal egy másik, a határon túli magyar közösségek jogainak védelmére irányuló polgári kezdeményezés kapcsán szeretnénk kérni az Önök segítségét. 2017 tavaszán az Európai Bizottság bejegyezte a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést (Minority SafePack polgári kezdeményezés), amely arra irányul, hogy az Európai Unió fogadjon el jogi aktusokat a nemzeti és nyelvi kisebbségek védelme érdekében.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.február.01.csütörtök - 15:11:59
Nyomtatóbarát változat email valakinek

abonyi_muzsikalo_gyermekekert_alapitvany_az_eg_szabad_szerzoi_est_erdelyi_erzsebet_wolf_peter_abony_abony.hu_2018.jpg abonyi_kezilabda_club_vsk_tokol_ii_merkozes_abony_abony.hu_2018_02_03.jpg
Nagyításért kattintson a plakátokra!
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.február.01.csütörtök - 14:22:55
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Polgármesteri tájékoztató - 2018/I.

- A két ülés közötti időszak munkájáról -

romhanyine_dr_balogh_edit_polgarmesteri_tajekoztato_abony_abonyi_2018.jpgÚj jegyzője van az Abonyi Polgármesteri Hivatalnak

Tisztelt Lakosság! Dr. Balogh Pál jegyző urat - saját kérésére - 2018. február 1-jével felmentettem a munkaviszonya alól. Ennek megfelelően kiírtuk a jegyzői pályázatot, melyre három pályázat érkezett. Dr. Nagy Péter érvényes pályázatot nyújtott be, így 2018. február 15-től ő látja el az Abonyi Polgármesteri Hivatal jegyzői feladatait. Korábban járási hivatalvezetőként tevékenykedett, három éve jegyzőként dolgozik Bugacon, így áthelyezéssel kerül hivatalunkba. Három egyetemi diplomával rendelkezik - informatikus, közgazdász, jogász végzettsége is van -, több nyelven beszél. A 2018. évi költségvetési rendelet tárgyalásakor már teljes jogkörrel jelen lesz a Képviselő-testületi ülésen.

Kelemen Tibor aljegyző úr munkaviszonya 2018. március 31-el megszűnik. Az aljegyzői pályázatot kiírjuk, várjuk a jelentkezéseket. Bízom benne, hogy a munkavégzés továbbra is zavartalanul fog folyni a Hivatalban.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.február.01.csütörtök - 13:58:24
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Biztonságos közlekedés gyermekszemmel - Rajzpályázat

A Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság, csatlakozva az ORFK OBB által kiírt rajzversenyhez, pályázatot hirdet óvodás, alsó tagozatos és felső tagozatos gyermekek részére.

Nagyításért kattintson a képre!
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.február.01.csütörtök - 13:22:33
Nyomtatóbarát változat email valakinek

csalok_szen_monoxid_mero_abony_abony.hu_2018.jpgAz utóbbi időben csalók a katasztrófavédelemre és szén-monoxid-érzékelőket forgalmazó cégekre hivatkozva csöngetnek be lakásokba és árulnak szén-monoxid-érzékelőket.

Többnyire egyedül élő, idős embereket keresnek fel és győzik meg őket, hogy vásároljanak tőlük 30-50 ezer forintért szén-monoxid-érzékelőt, különben bírságra számíthatnak. Fontos tudni, hogy magánlakásokba nem kötelező szén-monoxid-érzékelőt felszerelni, senki nem bírságol azért, ha valakinek nincs ilyen készüléke. A katasztrófavédelem ezzel együtt azt ajánlja, hogy szerezzen be érzékelőt, az ugyanis életeket menthet. Jó minőségű szén-monoxid-érzékelő 10-12 ezer forintért beszerezhető - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. törzszászlós, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője.

A katasztrófavédelem honlapján (vagy IDE kattintva) elérhető azoknak az érzékelőknek a listája, amelyek megfelelő biztonságot nyújtanak.

Ne vásároljanak szén-monoxid-érzékelőt házaló eladóktól! 

   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2018.február.01.csütörtök - 09:04:30
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák