POZÍCIÓ --->   Hírek


Sajtótájékoztató keretében ismertették a II. Abonyi Tarka Borjú Főzőverseny és a III. Tó Party előkészületeit a Kultúra Házában 2017. július 06-én, délelőtt.

A 2017. augusztus 5-én a Mikes-tó partján (Abony, Mikes Kelemen u.) megrendezésre kerülő kiemelt városi rendezvény történetét és programkínálatát Simon Szabina, az Abonyi Lajos Művelődési Ház igazgató mutatta be.

- 2015-ben rendeztük meg először a Tó Partyt, amely már akkor is nagy tetszést aratott a lakosság körében - kezdte a művelődési ház vezetője mondandóját. - A következő évben Csányi Sándor, a Magyar Gulyás Gasztro Turisztikai Egyesület elnökének ötlete nyomán főzőversennyel bővült a program, melyet az abonyi tarka borjú legendája nyomán sikerült igazán egyedivé, Abonyhoz köthetővé tenni. A legenda röviden így szól: egy szemfüles gazda túl akart adni egyszínű borján a vásárban. Tudván azonban, hogy a tarka fajta kelendőbb, átfestette az állatot, melynek így gyorsan akadt is gazdája. A trükk azonban rövid életű volt, mert egy hirtelen jött eső lemosta a festéket az állatról, és az üzlet meghiúsult. Azóta hívják az abonyiakat „tarka borjúsoknak”.

A fotóra kattintva képgaléria nyílik.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2017.július.06.csütörtök - 12:34:06
Nyomtatóbarát változat email valakinek

IM MEMORIAM

Szökrön László emlékére

Gyászolnak kis és nagy közösségek. Gyászol a család, gyászolnak elvbarátai, gyászol a Képviselő-testület, az Önkormányzat, a Polgármesteri Hivatal. Mindazok, akik ismerték és tisztelték. 2017. július 04-én elhunyt Szökrön László, aki 1945 januárjában a nagyjárási tanyavilágban született.

Életét a nagyjárási homokon kezdte, majd beköltözvén a „városba” tanulmányait a Kinizsi Pál Gimnáziumba folytatta. Ügyes, rátermett, problémamegoldó fiatalként szakmát tanult. Különösen a motorok világa érdekelte. Így lett a Ceglédi Vasipari KTSZ abonyi telepén a szerviz műhely vezetője. Több mint évtizedes munkája után a strandra hívta a település akkori vezetése, ahol nyugdíjazásáig szolgálta a várost.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2017.július.06.csütörtök - 09:30:52
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hírkategóriák