POZÍCIÓ --->   Hírek


72915915_178182109979782_4859748460267569152_o.jpgAlakuló ülést tartott a Többcélú Kistérségi Társulás a térség polgármestereinek részvételével.
A napirendi pontok között szerepelt a tisztségviselők megválasztása is. Az elnök egyhangú döntés alapján Cegléd polgármestere, Dr. Csáky András lett, aki az elkövetkezendő öt évben vezetni fogja a tanácsot. Alelnöknek Török Józsefet, Ceglédbercel polgármesterét választották meg, a Pénzügyi Bizottság elnökének pedig Pető Zsoltot. A bizottság tagjai dr. Lakos Roland, Csemő polgármestere és Kis Miklós, Nyársapát polgármestere lettek.
A Többcélú Kistérségi Társulás legfőbb célkitűzése, hogy a térség minél jobban tudjon fejlődni. A szoros együttműködés, a közös nevezők keresése a környező településekkel az egyik legnagyobb hajtóereje Abony fejlődésének is.
 
Jandácsik Pál
Forrás: Ceglédi Városi Televízió
Fotó: Járdány Vanda
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.november.20.szerda - 18:52:33
Nyomtatóbarát változat email valakinek

vfs_c90c5f21b60c5acfb53795afd31a77d3.jpgAbony Város Önkormányzatának Képviselő-Testülete a november 21-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen szavaz arról, hogy az önkormányzat épülete előtt ideiglenes műjégpálya épüljön-e.
Az előterjesztés szerint: „Az abonyi ideiglenes műjégpálya a város sportéletének egyik meghatározó ideiglenes létesítménye lenne, amely sajátos jellegénél fogva a téli időszakban kulturált körülmények között, magas színvonalon biztosítja szolgáltatását az egészséges életmódra, sportolásra vágyó lakosságnak. A téli sportokra – az enyhe telek miatt – egyre kevésbé van lehetőség hazánkban. Így van ez a korcsolyázással is. Ezt a sportot a műjégpályák technikai feltételei, valamint anyagi költségei miatt ma már csak kevés helyen élvezhetik, gyakorolhatják a gyerekek.Az iskolai testnevelés tananyagában sem szerepel, bár a korcsolyázás tökéletes kiegészítője lehet a tanórák erőnléti és állóképesség-javító gyakorlatainak. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete most lehetőséget biztosíthat arra, hogy megismertessük és megszerettessük az abonyi és környező települések gyerekeivel ezt a télisportot, a korcsolyázás örömét. Javasolt a fenti időszakban egy 17,08 x 12,2 m területű plasztik műjégpálya építése üzemeltetése. Lehetőség nyílik arra, hogy az iskolás gyerekek testnevelési tanórák keretein belül igénybe vegyék a műjégpályát.”
A műjégpálya a decemberi hónapban szolgálná ki a lakosság igényeit. A városban több adventhez kötődő program is megvalósul majd, köztük a Városunk Fejlődéséért Egyesület gyertyagyújtásai (december 1.,december 7.,december 14.,december 21.), az oktatási intézmények műsorai, illetve a Kultúra Háza önálló rendezvényei is.
A végleges programokról hamarosan bővebb tájékoztatást adunk!

Jandácsik Pál
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.november.20.szerda - 16:03:01
Nyomtatóbarát változat email valakinek

20191030_142020.jpg2019. októbern 30-án délután a család-és gyermekjóléti szolgálat épületét gyerekek zsivaja töltötte meg. Ennek apropója az, volt, hogy egy közös Halloweeni készülődésre invitáltuk meg őket. A meghívást 30 gyerek fogadta el.
A délutánt egy közös beszélgetéssel kezdtük, arról, hogy mit jelent, mikor alakult ki, kitől származik és milyen szokások, fűződnek a Halloween illetve a Mindenszentek ünnepéhez, mitől más ez a két ünnep, szokás. Ezután különböző szellemes- tökös- boszorkányos díszeket készítettünk, amelyeket haza vihettek, a nagyobbak pedig tököket faraghattak ki a felnőttek segítségével. Az elkészült tökökbe lámpásokat helyeztünk, amelyek megvilágították a gyerekek által megálmodott és kifaragott formákat. A gyerekek és a felnőttek is nagyon élveztek a délutánt, amely szinte pillanatok alatt elrepült. Jó volt látni a sok csillogó szempárt, amikor egy-egy alkotásuk megszületett, örömmel mutatták nekünk és társaiknak is.
A gyerekek megvendégelését a Kék Madár Jóléti Alapítvány biztosította.
A program megszervezésével szolgálatunk célja az volt, hogy segítsük a gyerekeket a szabadidő tartalmas eltöltésében, amely a visszajelzéseik alapján sikerült.
 
Az abony.hu-nak beszámolt:
Balog-Kökény Krisztina
Család-és gyermekjóléti szolgálat szakmai vezetője
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.november.18.hétfő - 20:14:49
Nyomtatóbarát változat email valakinek

69942041_561656591313934_9079430520076500992_n.jpgAz egészséges és biztonságos ivóvízellátásról, valamint a szakszerű szennyvíz elvezetésről és a tisztítás helyzetéről tartottak a mai napon (november 18.) egyeztetést Dabason. Az abonyi DAKÖV Kft. vezetői tájékoztatást adtak arról, hogy a szolgáltatások megfelelő színvonaláért eddig is megtett, és a jövőben is mindent megtesz majd a cég. Abony Város Önkormányzata továbbra is fontosnak tartja az ellátás biztonságát és a hálózat fejlesztését, ezért az eddigieknél is szorosabb együttműködésre készül a DAKÖV Kft.-vel.

Abony Város Önkormányzata
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.november.18.hétfő - 19:51:09
Nyomtatóbarát változat email valakinek

73370523_3467165673295308_9205607721406038016_o.jpgHadházi László a Dumaszínház egyik legnépszerűbb humoristája. Ezt ékesen bizonyítja, hogy nem először járt a városunkban, továbbá november 16-án egymás után két teltházas elődást is tartott Musimbe Dávid Denissel az abonyi Kultúra Házában. Hadházi "Megyünk a levesbe!" stand upjában humorba ágyazva az élet nagy igazságait fejtegette - kényes aktuálpolitikai témákat ugyancsak érintve. Történeteinek mindegyike az emberi ostobaságról "rajzolt" karikatúrát, de nyitva hagyta a kérdést is, hogy talán nincs még minden veszve!
 
Cikk: Jandácsik Pál
Fotó: Borsányi János
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.november.17.vasárnap - 18:19:01
Nyomtatóbarát változat email valakinek

egedi-jozsef-elhunyt.jpgA mai napon (november 15.) temették el Abony város legidősebb polgárát, Egedi Józsefet, aki december 13-án lett volna 105 éves.
Józsi bácsit nagyon sokan ismerték, hiszen szinte az utolsó pillanatig aktív volt, és minden évben részt vett a Katolikus Karitász által szervezett Idősek Napi ünnepségen.
Így volt ez az idei évben is, ahol a kedélyes beszélgetés után, még egy közös fényképet is készített Molnár Péter atyával. Molnár Péter esperes plébános a mai temetésen ezzel a fényképpel kezében,  szívhez szóló szavakkal, közös élményeik elmesélésével búcsúzott Tőle, felidézve kedves alakját.
A város lakói nevében koszorúval búcsúzott legidősebb, szinte hihetetlen szép kort megélt lakójától Dudinszky Mónika alpolgármester, Korbély Csabáné és Mészáros László képviselő-testületi tag.
Búcsúzik városunk legidősebb polgárától Abony lakossága! Nyugodjon békében!
 
Abony Város Önkormányzata
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.november.15.péntek - 19:03:31
Nyomtatóbarát változat email valakinek

ksh-logo.jpg

 
Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal Abony településen kötelező adatszolgáltatáson alapuló mezőgazdasági összeírást hajt végre.

A felvétel Országos Statisztikai Adatgyűjtési Program (OSAP) szerinti nyilvántartási száma: 2219; megnevezése: Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2019.

Az összeírók november 25-e és december 15-e között keresik fel  a mintába került, a webes önkitöltéssel nem élő háztartásokat.

Az összeírási munkát a Statek Kft. által megbízott, ún. igazoló lappal ellátott kérdezőbiztosok végzik.
Az abonyi kérdezőbiztosok: Jandácsik Pálné, Kovácsné Gulyás Zsuzsanna, Kozmáné Baranyai Éva Boglárka, Kelemen Judit, Barta Józsefné.

A háztartásokat véletlenszerűen, matematikai-statisztikai mintavételi módszerrel kerültek kiválasztásra. A válaszadás a mintába kerültek számára kötelező, akik adatszolgáltatásukkal hozzájárulnak az agrárium jellemzőinek széles körű megismeréséhez.
 
A felvétel során nyert információk kizárólag statisztikai célra kerülnek felhasználásra.
 
Az egyedi adatokat a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Unió 2016/679 sz. Általános adatvédelmi rendelet (GDPR) előírásainak megfelelően kerülnek kezelésre.
 
A felvételről a www.ksh.hu oldal nyújt bővebb tájékoztatást, és oda kerülnek majd fel a felvétel eredményeit is.
 
Abony Város Önkormányzata
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.november.15.péntek - 16:18:01
Nyomtatóbarát változat email valakinek

komposztnyito600_400.jpgAhogy korábban is megírtuk, Abony város Önkormányzata komposztáló programot hírdet! Az akció iránt szerencsére nagy érdeklődés van. A komposztálás elősegíti az egészséges környezetet, a káros füstöktől mentes levegőt! Milyen előnyei vannak ezen kívül?
  • Kevesebb szemét keletkezik,
  • a komposztálás olcsó és környezettudatos megoldás,
  • javul a talaj minősége,
  • javul a talaj hő-és levegőgazdálkodása,
  • javul a talaj tápanyagtároló képessége,
  • a komposztban található hormonhatású anyagok serkentik a növényi növekedést,
  • nagyobb lesz a növények ellenálló képessége a kórokozókkal és kártevőkkel szemben,
  • alkalmas tápanyag visszapótlásra és trágyázásra is,
  • nem kell elégetnünk a feleslegessé vált faágakat, nyesedékeket!
Már több lakos jelezte igényét a komposztáló ládákkal kapcsolatban. Ezek alapján a megállapodások előkészítése folyamatban van!
A ládák átvételére először november 22-én lesz lehetőség 9:00 és 16:00 óra között az Abokom telephelyén!
A ládák átveléhez lakcímkártya szükséges!
 
Abony Város Önkormányzata
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.november.15.péntek - 09:16:56
Nyomtatóbarát változat email valakinek

gyors_aut.pngA biztonság a legfontosabb! Nagyon sok közlekedési baleset sajnos a szabálytalan gépkocsivezetők miatt történik! Az elmúlt időszakban több panasz is érkezett a belterületen nagy sebességgel közlekedő autósokra. Vigyázzunk egymásra! Hol legyen sebességmérés Abonyban? Az ellenőrzesek kezdeményezese mellett kérjük a lakosságot, hogy tegyenek javaslatot az ellenőrzési pontokra! A beérkezett javaslatokat továbbítjuk a rendőrség felé, ahol ezeket figyelembe véve szervezik meg a sebességmérési akciókat.
A javaslataikat Abony város hivatalos facebook oldalán vagy az abony@abony.hu e-mail címre küldve tehetik meg!

Abony Város Önkormányzata
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.november.14.csütörtök - 16:00:06
Nyomtatóbarát változat email valakinek

img_20191113_144203.jpgTrélert vontató kisbusz és egy teherautó ütközött össze szerdán délután (november 13.) a 4-es főút 84-es kilométerénél, Abony közelében - adta a tájékoztatást Csámpai Attila tű. százados, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője. - A balesetben összetört mikrobusz forgalmi akadályt okozott. A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járműveket, majd biztosították a helyszínt.

Fotó: Fotó: PMKI Cegléd HTP
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.november.14.csütörtök - 09:27:49
Nyomtatóbarát változat email valakinek

fiatal-vallalkozo.jpg2019-ben először vesz részt a Fiatal Vállalkozók Hete – Karrier&Üzleti Show-n kiállítóként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amely tavaly indította el a kezdő vállalkozások támogatására hivatott Mentor Programját. A tapasztalatok szerint az új vállalkozók közül sokan nincsenek tisztában az adózási szabályokkal, ezért a mentorálás hat hónapja alatt személyre szabott segítséget kaphatnak.
 
November 18. és 22. között immár 12. alkalommal rendezi meg a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) a magyar gazdasági „utánpótlás-nevelés” fontos eseményét, a Fiatal Vállalkozók Hetét. Az országos eseménysorozaton most először vesz részt kiállítóként a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
 
A NAV munkatársai a Fiatal Vállalkozók Hetére kíváncsi érdeklődőknek egyebek mellett a Mentor Program adta lehetőségekről szolgálnak információval. Ennek lényege, hogy a mentorálás hat hónapja alatt személyre szabott segítséget kaphatnak az új adózók a kötelezettségekkel, kedvezményekkel, adózási formákkal kapcsolatban. A NAV emellett adózásról szóló fórumokat is szervez a kezdő vállalkozásoknak érdekes és hasznos előadásokkal.
 
A FIVOSZ népszerű országos rendezvénye hét vidéki helyszínen és Budapesten a Bálnában látogatható. Az ingyenes programsorozat izgalmas témákkal és ismert előadókkal várja az érdeklődőket. Az előadók között multinacionális vállalatok vezetői és évszázados magyar márkák jelennek meg látványos show-elemekkel tarkított előadásokon.
 
A FIVOSZ által szervezett eseménysorozat tavaly mintegy tízezer érdeklődőt vonzott. A program célja, hogy bemutassa a vállalkozói és üzleti létet, s ezzel fiatalok tömegét inspirálja vállalkozás indításra. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Még várják az érdeklődő fiatal vállalkozók jelentkezését a következő weboldalon: http://fiatalvallalkozokhete.hu/
 
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága
 
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.november.13.szerda - 15:37:51
Nyomtatóbarát változat email valakinek

img_0972.jpgA Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és az Abonyi Fúvószenekari Egyesület és Mazsorett csoport idén is megrendezte október 11-én hagyományos Márton Napi Lámpás Felvonulását. A felvonulás résztvevői a Gyulai iskolában gyülekeztek, majd a Kálvin út – Luther úr – Vasút út vonalán érkeztek meg a Kossuth térre lovas kísérettel. A Szent István Római Katolikus Templom előtt a legszebb lámpások készítői jutalomban is részesültek. A rendezvényen idén is rengetegen vonultak fel – fiatalabbak és idősebbek egyaránt.
 
Cikk: Jandácsik Pál
Fotók: Borsányi János
(A facebook galéria megtekintéséhez kattintson a képre!)
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.november.12.kedd - 19:56:38
Nyomtatóbarát változat email valakinek
Oldal:  1 2 3 ... 468 469 470

Hírkategóriák