POZÍCIÓ --->   Hírek


triatlon2019.png2019. július 13-14-én Tiszaújvárosban rendezték meg a gyermek és serdülő Triatlon Gálát, ahová a triatlon ranglista 16 legjobb helyezettjei kaptak meghívást
A versenyzők a Triatlon Világkupa versenypályáján, nemzetközi versenykörülmények között versenyezhettek.
A Fergeteg Triatlon SE-t a serdülő Soós Gergő képviselte. A serdülők penzuma 500 m úszás, 12,5 km kerékpározás és 3,6 km futás volt.
A fiúknál az úszásban is jeleskedő, Baján és Tiszaújvárosban győztes Kovács Gyula és a Lengyeltótiban első helyezett Soós Gergő vállalkozott arra, hogy kerékpáron ellógjon az üldözőktől. Sikerrel jártak, hiszen bő egy perces előnyt szereztek az üldözők előtt, így ők meccselhettek az aranyért. Gergő a 2. helyen futott be a célba.
Serdülő kcs., fiúk (500 m úszás, 12,5 km kerékpározás, 3,6 km futás):
1. Kovács Gyula (Debreceni Sportcentrum) 40:38
2. Soós Gergő Gyula (Fergeteg Triatlon SE) 40:53 3.
Márkus Noel (Nagyatádi Triatlon SE) 41:35
Olvasóink és Abony Város Önkormányzata nevében is gratulálunk a szép eredményekhez!
 
Az abony.hu-nak beszámolt: Medveczky Edit
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.július.19.péntek - 18:20:45
Nyomtatóbarát változat email valakinek

nagy_tams.pngJúlius 1-től Sárkányné Bálint Mária után Nagy Tamás személyében új intézményvezető került a Varga István Városi Sportcsarnok élére.
Nagy Tamás a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában tanított testnevelő tanár végzettségével, de rekreáció szervező és egészségfejlesztő képesítéssel is rendelkezik. Az egyik legfontosabb célkitűzése, hogy egy modern, mai igényeknek megfelelő sportcsarnokkal szolgálja ki a településen élőket, illetve szeretné megszólítani a fiatalabb generációt is.
A fiatalok a közösségi életüket egyre inkább az interneten élik, onnan tájékozódnak. Ez egy komoly reklámfelület – nyilatkozta Nagy Tamás, aki egy új Facebook oldalt hozott létre az intézménynek [lásd: a cikk alján]. – Kezdetben az is elegendő, ha eljönnek szurkolni egy-egy sporteseményre. Ezután lehet, hogy ők is kedvet kapnak a sportoláshoz.
Nagy Tamás – akitől az edzői munka sem áll távol – a sportegyesületekkel együttműködve szeretne havonta olyan nyílt edzéseket, bemutató órákat meghirdetni, amelynek keretén belül az érdeklődő, kíváncsi városlakók kipróbálhatnák a helyi sportegyesületek különböző mozgásformáit, vagy az intézmény által biztosított rekreációs lehetőségeket a teremben vagy akár a szabadban.
A hagyományos rendezvények, mint az augusztus 20-ai Szent István Kupa, Sakk verseny, illetve az Erős Emberek Versenye a jövőben is megrendezésre kerülnek, de Nagy Tamás bővíteni kívánja a repertoárt.
Amikor általános iskolás voltam, rendszeresen jártunk a helyi iskolák közötti versenyekre. Ezt újra szeretném a későbbiekben feleleveníteni. Szolnokon is nagy divatja van ennek – beszélt a terveiről.
A művelődési házzal közreműködve szívesen látna a sporton kívül más szabadidős tevékenységeket is sportcsarnokban, akár egy karácsonyi falunak is otthont adhatna az épület előtere.
A sportegyesületek vezetőivel évente vagy félévente egy megbeszélést szeretnék tartani, ahol elmondhatná mindenki az észrevételeit, igényeit a helyi sportélettel és az intézménnyel szemben. A jól működő gimnáziumi sportnapot, együttműködve ki lehetne bővíteni a teljes lakosság felé is, mind fiataloknak mind az idősebb generáció rekreációs igényeit figyelembe véve. Ezek után hosszútávon a sportnappal egybebeépített egészségnapok is megvalósíthatók, amely vércukormérés, vérnyomásmérést, tanácsadást is magukban foglalnának, továbbá gondoltam rekreációs jellegű sétákra a horgász tó körül, illetve biciklitúrákra is – mesélt lelkesen az intézményvezető. – Ezúton is szeretném megköszönni Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének, hogy bizalmat szavaztak nekem, illetve a Rákóczi iskola vezetőjének a „jó vezető” szerepkörével járó tapasztalatokért, segítségért. A lehető legjobb tudásom szerint kívánom betölteni ezt a posztot, és még inkább fellendíteni Abony egyébként is pezsgő sportéletét.
Olvasóink és Abony Város Önkormányzata nevében is kívánok Nagy Tamásnak további jó, eredményekben és sikerekben gazdag munkát.
 
Cikk és fotó: Jandácsik Pál
 
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.július.19.péntek - 16:31:30
Nyomtatóbarát változat email valakinek

imgp9895.jpg2019. július 15-19-ig az állatoké volt a főszerep az abonyi művelődési házban. A Szeresd az állatokat! táborba olyan általános iskolás gyermekeket vártak, akik szerettek volna még többet megtudni kedvenceikről, de a felelős állattartásról és természetvédelemről is értékes, hasznos információkat kaptak a koruknak megfelelően.
Hétfőn egy ornitológus tartott előadást a hazai madárvilágról, kedden a helyi horgász tavat sétálták körül a táborozók, miközben a horgászat rejtelmeibe nyertek betekintést.
Szerdán a Jászberényi Állat- és Növénykertben töltöttek el egy napot. Egy játékos feladatlap segítségével érdekességeket tanultak meg az ottlakókról, és több etetésen és foglalkozáson is részt vettek. Először Júlia, a vidra mutatta be úszó tudását, a szurikáták és a tarajos sül nem mindennapi csapatáról mesélt egy gondozó, végül Matild demonstrálta egy fergeteges show keretén belül, hogy a holló az egyik legokosabb madárfaj a világon.
imgp9745.jpgCsütörtökön a sólymászok jóvoltából egy sólyom és egy bagoly tette tiszteletét a Kultúra Házában. Pénteken a Kéz a mancsért egyesület önkéntesei az állatvédelemről beszéltek, illetve két mentett kutya: Lufi és Szikra gondoskodott a jókedvről. A tábort íjászat zárta.
A szervezők, Brindzáné Nagy Lilla és Csöröginé Bánszki Gabriella ezúton is köszönik valamennyi segítőnek, résztvevőnek ­– két- és négylábúnak egyaránt –, akik hozzájárultak a tábor sikeréhez.
 
Cikk: Jandácsik Pál
(A nagyításhoz kattintson a képekre!)
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.július.19.péntek - 15:54:10
Nyomtatóbarát változat email valakinek

aramszunet_kep.jpg

Az E.ON 2019. augusztus 22-én és augusztus 23-án 8:00 és 16:00 óra között felsorolt abonyi közterületeken tervez áramszünetet:
  • Györe tanya
  • Tótgyurkaszék dűlő tr. körzet
  • Újszilvási út (Takarmánykeverő)
  • Bakonyi tanya
  • Tehenészet
  • Biogáz erőmű
  • Keresztúri tr. állomás

Az esetleges kellemetlenségekért a szolgáltató szíves türelmüket és megértésüket kéri!

   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.július.19.péntek - 10:54:27
Nyomtatóbarát változat email valakinek

mosquito-schnake-sting-animals-96c284-1024.pngÉrtesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy légi kémiai szúnyoggyérítést végeznek Abony Város Önkormányzat illetékességi területén.
Időpont: 2019. július 22-én a napnyugtát megelőző 1,5 órában
Tartaléknapok: 2019. július 23-24.
A gyérítés kivitelezője a Pannon-Bio-Kalibra Konzorcium, amely földi és légi biológiai, illetve kémiai módszerekkel végzi el a feladatot. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, az a környezetre, a melegvérű állatokra, az emberre nincs káros hatással. A készítmény a méhekre viszont veszélyes lehet, ezért kérjük a méhészeket, hogy gondoskodjanak a rajok elzárásáról.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.július.19.péntek - 10:42:37
Nyomtatóbarát változat email valakinek

kerkpros_jrrszolglat.jpgA Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya Kerékpáros járőrszolgálatot indított 2018. év turisztikai időszakában. A tavalyi évben kizárólag Cegléden végeztek ilyen tevekénységet, az idén viszont bővült a szolgálat, így a Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén is megjelennek a szolgálati kerékpárokkal.
2019. július 17-én Abony Városban tartottak kerékpáros akciót. A kerékpáros járőrszolgálat célja elsősorban a gyalogosok és kerékpárosok védelme, hiszen ők a legkiszolgáltatottabbak egy balesetben. Nagyon fontos tudatosítani a gyalogosokban és a kerékpárral közlekedőkben, hogy a KRESZ szabályainak betartásával sok baleset elkerülhető, vagyis ők is felelősek a saját és mások épségéért. Az a cél, hogy az emberek lássák: a kerékpáros rendőrök betartják a közlekedési szabályokat, és ezzel követendő példát mutassanak minden kerékpárral közlekedőnek.
A leggyakrabban előforduló szabálysértések közzé tartozott a járdán történő kerékpározás, illetve a  kijelölt gyalogos átkelőhelyen kerékpárral való áthaladás. A gyalogosok védelme érdekében az Abonyi Rendőrőrssel közösen kiemelt figyelmet fordítottak azon járművezetőkkel szemben, akik a kijelölt gyalogos átkelőhelyen nem adtak elsőbbséget a gyalogosok részére.
A nyári szezon ideje alatt, amíg az időjárás ezt lehetővé teszi, a kerékpáros járőrszolgálat folytatódik, mely során Abony Városban is lehet számítani a kétkeréken közlekedő rendőrökre.
 
Az abony.hu-nak beszámolt: Kapás Béla, rendőr főhadnagy
(A Nagyításhoz kattintson a képre!)
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.július.18.csütörtök - 16:02:55
Nyomtatóbarát változat email valakinek

felkialtojel.pngTisztelt Ügyfeleink!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal
Földhivatali Osztályán (Cegléd, Kossuth tér 7.)
2019. július 29-én (hétfő) 11:00 - 13:00 óra között
az ügyfélfogadás technikai okok miatt szünetel.
 
A Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal
Cegléd, Dózsa György u. 1. szám alatti Foglalkoztatási Osztályán
2019. július 30-án (kedd) 11:00-13:00 óráig
az ügyfélfogadás technikai okok miatt szünetel.
 
A Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal
Cegléd, Kölcsey tér 3. szám alatti Kormányablakban (vasútállomás)
2019. július 29-én ( hétfő) 13:00 – 15:00 óra között
az ügyfélfogadás technikai okok miatt szünetel.
Ebben az időszakban zavartalan ügyintézésre a Cegléd, Kossuth tér 1. szám alatti Kormányablakban (Városháza) van lehetőség.
 
A Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal
Cegléd, Kossuth tér 1. szám alatti Kormányablakban
2019. július 30-án (kedd) 15:00-17:00 óráig
az ügyfélfogadás karbantartás/technikai okok miatt szünetel.
Ebben az időszakban zavartalan ügyintézésre a Cegléd, Kölcsey tér 3. szám alatti Kormányablakban (Vasútállomás) van lehetőség.
 
A Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal
Abony, Kossuth tér 1. szám alatti Kormányablakban
2019. július 31-én (szerda) 15:00-17:00 óra között
az ügyfélfogadás karbantartás/technikai okok miatt szünetel.
Ebben az időszakban zavartalan ügyintézésre a Cegléd, Kölcsey tér 3. szám alatti Kormányablakban (Vasútállomás), illetve a Cegléd, Kossuth tér 1. szám alatti Kormányablakban (Városháza) van lehetőség.
 
A Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal
Abony, Kossuth tér 1. szám alatti Gyámügyi és Igazságügyi Osztály Kirendeltségén
2019. július 31-én (szerda) 15:00-17:00 óra között
az ügyfélfogadás karbantartás/technikai okok miatt szünetel.
Ebben az időszakban zavartalan ügyintézésre a Cegléd, Kossuth tér 1. szám alatti Gyámügyi és Igazságügyi Osztályán van lehetőség.
 
Szíves megértésüket köszönjük!
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.július.18.csütörtök - 08:04:28
Nyomtatóbarát változat email valakinek

abony_cimerr.jpgTisztelettel meghívom a 2019. július 18-án (csütörtök) du. 14.00 órakor tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Kistárgyaló terme

Romhányiné dr. Balogh Edit s.k.
polgármester
 
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.július.16.kedd - 15:22:13
Nyomtatóbarát változat email valakinek

mavlogo.pngA MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóságot, hogy
2019. július 20-tól 2019. augusztus 5-ig
Kőbánya-Teher és Kőbánya-Kispest állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A vágányzár időtartama alatt jelentős változások lesznek a menetrendben, ezért ezúton is kérjük a tisztelt lakosságot, hogy ne megszokás szerint közlekedjenek, figyeljék a kihelyezett tájékoztató hirdetményeket, illetve használják a www.mavcsoport.hu oldalon elérhető MÁV-START menetrendi keresőjét az aktuális információkért. Az esetleges kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.július.16.kedd - 15:08:07
Nyomtatóbarát változat email valakinek

imgp9660.jpgAz abonyi Kultúra Háza több tábornak is helyet ad a nyáron. A július első hetében megvalósult Helytörténeti és helyismereti tábor után július 8 és 12 között a kreatív ötleteké, illetve képzőművészeté volt a főszerep.
A színes programokon általános iskolás gyermekek vettek részt, akik megcsillogtathatták kézügyességüket. A tábor vezetői, Brindzáné Nagy Lilla és Csöröginé Bánszki Gabriella nagyon kitettek magukért. A gyermekek nagyon lelkesen fogadtak valamennyi feladatot, annak ellenére, hogy némelyik kifejezetten nehéznek bizonyult, a pedagógusok ugyanis magas művészeti technikák közül is válogattak.
A papírmerítés és a fürdőbomba készítés volt a legsikeresebb, de a lovaskocsikázás és tanyalátogatás szintén elnyerte mindenki tetszését – nyilatkozta Lilla.
Bár péntekre az idő borúsra fordult, és a strandolás elmaradt, a csapat az utolsó nap is saját kézzel készült kincseket, ezzel együtt fantasztikus élményeket vihetett haza. A Kreatív tábor nem csak a kézügyességről, hanem nevéhez hűen az önálló ötletekről, leleményességről, illetve a készségfejlesztésről és tehetséggondozásról szólt. A szervezők remélik, hogy jövőre is sokan kedvet kapnak ezekhez a programokhoz, mert egy alkotó gyermek munkáinál nincsen szebb műtárgy otthon.

img_20190711_154900.jpg
 
Cikk: Jandácsik Pál
Fotók: Jandácsik Pál és Brindzáné Nagy Lilla
(A nagyításhoz kattintson a képekre!)
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.július.15.hétfő - 11:07:28
Nyomtatóbarát változat email valakinek

abony_cimerr.jpgTisztelt Ügyfeleink!
 
A Kormányablak a következő ügyfélfogadási időben áll rendelkezésükre:
 
HÉTFŐ: 07:00-17:00
KEDD: 09:00-17:00
SZERDA: 10:00-20:00
CSÜTÖRTÖK: 09:00-17:00
PÉNTEK: 09:00-13:00
 
Sorszám kiadására legkésőbb az ügyfélfogadási idő vége előtt 30 perccel van lehetőség!
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.július.14.vasárnap - 08:52:47
Nyomtatóbarát változat email valakinek

plakt_t_party_kiegsztett.jpgAz Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely ismét megrendezi a Tó Party című nagyszabású szabadtéri rendezvényét augusztus 3-án a Mikes-tónál.
Az egész napos program egy délelőtti főzőversennyel indul, amely az abonyi tarka borjú legendáját járja körül. A szervezők cégeket, egyesületeket, baráti társaságokat, családokat várnak erre e megmérettetésre, illetve bárkit, aki szeret főzőcskézni. Az elmúlt években még külföldről is érkeztek vendégek, akik egy kiváló szakmai zsűri előtt mutatták meg főzőtudásukat az értékes ajándékokért. Három kategóriában lehet nevezni: bográcsos ételeket, sülteket, grilleket és egyéb, Kinizsi korabeli ételeket kell elkészíteni marhahúsból vagy borjúhúsból.
 


A délelőtt során fellép a Kéknefelejcs Dalkör, illetve Csányi Sándor és Simon Évike Varázslatos Duója. Egész nap kézművesek, étel-ital árusok várják a vendégeket. Délután több abonyi tehetség, együttes ad műsort: a Kipp-Kopp Rock, Melody Band, Dalma Dance, Sztojka Frank és a Bihari Ifjúsági Stúdió, illetve a gyermekeknek simogatással és sétáltatással egybekötött „élő” dinoszaurusz show-val kedveskednek a szervezők.
Az esti órákban neves előadók szórakoztatják a nagyérdeműt: a Groovehouse, a Fresh, továbbá a Kerozin 20 éves élő jubileumi koncertet ad, majd retro disco zárja a programot.
A hagyományos lampion készítő versenyre az alkotásokat névvel és életkorral ellátva július 31-ig lehet leadni a Kultúra Házába, illetve a rendezvényen készült, #toparty2019 szöveggel ellátott szelfik feltöltői között értékes ajándékok kerülnek kisorsolásra!
 
Jandácsik Pál
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.július.13.szombat - 09:51:56
Nyomtatóbarát változat email valakinek
Oldal:  1 2 3 ... 452 453 454

Hírkategóriák