POZÍCIÓ --->   Hozzászólás


top-pumpkinparade-1.jpgHalloween ünnepe az ősi kelta hitvilágból alakult ki: a túlvilág szellemei október 31-én visszatérnek az élők világába. Ezek a bolyongó lelkek képesek emberekbe beleköltözni, ezért a kelták mindenféle maskara és álarc mögé rejtőztek, hogy megzavarják őket. Ebből a hagyományból alakultak ki a halloweeni jelmezes karneválok. A szokásokat nagyon sok angolszász ország átvette, azonban Észak-Amerika tette igazán populárissá az ünnepet.
Halloween Magyarországon is egyre népszerűbb. Abonyban is szerveződnek ez időtájban beöltözős bulik, ahol a fiatalok és idősebbek mindenféle rémségnek öltözve rémítgetik egymást. Halloween egyik szimbóluma a vicsorgó töklámpás, amellyel nagyon sokan feldíszítik az otthonukat. Kiváló elfoglaltság a tökfaragás a gyermekeknek is!
Mádi Zsolt hét konténernyi halloween tököt ajánlott fel Abony Város Önkormányzatának, amelyet óvodás csoportok és iskolák kaptak meg. Valamennyi csoport köszöni a nagyszerű felajánlást! Az őszi foglalkozásokon számos remek munka fog készülni belőlük, amelyek az intézményeket díszítik majd – szülők és „szellemek” szemének nagy örömére!
 
Jandácsik Pál
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2019.október.21.hétfő - 14:19:23
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz