POZÍCIÓ --->   Hozzászólás


A Városháza elé kihelyezett köztéri műtárgy virágkosarakat az abonyi Rozsdás Kft. készítette, és ajánlotta fel kiállításra. A tárgyak különlegessége egyrészt, hogy helyben készülnek, a vállalkozás Baross Gábor úti telephelyén, másrészt pedig, hogy hulladékokból születnek.
 
A köztéri műtárgyak gyártását tavaly kezdte meg a cég. Céljuk, hogy ízléses és maradandó dolgokat alkossanak. Jelenleg ez a vállalkozás egyik új profilja.
 
„Köztéri műtárgyak gyártását kezdtük meg hulladékokból. Nagyobb mennyiségben vásároltunk fel olyan hulladékot, melynek anyagából adódott az ötlet. Többre tartottuk őket a bezúzásnál, és úgy gondolom, hogy sok szép maradandó dolgot tudunk belőlük alkotni" – nyilatkozta egy korábbi interjúban Antal Sándor ügyvezető.
 
Az abonyi Rozsdás Kft. nem először mutatja meg köztéri műtárgyait a nagyközönségnek. A tavaly készülteket Abony központjában, sőt Cegléden is megmutatták.
 
„Nagy segítség volt számunkra a hiteles környezetben történő bemutatáshoz, hogy a műtárgyak fotózását Abony és Cegléd közterein is engedélyezték. Magyarország sajnos még nem érett meg arra, hogy tudja értékelni a hulladékból készült tárgyakat. Nyugat-Európában sokkal környezettudatosabbak az emberek, ott ez már sokkal nagyobb hagyományokkal rendelkező üzletág. Éppen emiatt az a célunk, hogy elsősorban Nyugat-Európában értékesítsük a műtárgyakat, közforgalmi utak körforgalmának közepére figyelemfelkeltőnek, akár baleset-megelőzési célból is. Örömmel értékesítenénk Magyarországon is” – mondta Antal Sándor cégvezető.
 
A virágtartók 2016. április 4-ig díszelegnek majd Abony főterén.
 
Abony Város Önkormányzata nevében köszönjük ezt a kedves gesztust, hogy Abony város lakossága is gyönyörködhet a különleges műtárgy virágtartókban.
 
Darányi Erika
Fotó: Szabó Dóra
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2016.március.24.csütörtök - 10:54:13
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz