POZÍCIÓ --->   Hozzászólás


A Rozsdás Kft-t az abonyi Antal Sándor feleségével alapította 1988-ban. A vállalkozás bölcsője a családi háznál volt, és az akkori gazdasági helyzetben lehetőség nyílott a fejlődésre.
 
- A MÉH vállalat szolnoki telepén dolgoztam 17 évig gépkocsivezetőként. Később alkalmam nyílt rá, hogy megvásárolhassak egy önrakodós autót 212 e Ft-ért. Tulajdonképpen ezzel indultunk el, aztán 1991-ben a jelenlegi, Baross úti telephelyünkre költöztünk kezdetben bérlőként, végül 1995-ben megvásároltuk az ingatlant. 2001-ben végeztünk egy felmérést a környéken, hogy hol nagyobb az ipar, és annak eredményeként Kisújszálláson is létesítettünk egy begyűjtőt. Azóta két telephelyünk van, Abonyban és Kisújszálláson – mesél a kezdetekről Antal Sándor ügyvezető úr.
 
A vállalkozás fő tevékenységi köre a vas- és színes fémhulladék gyűjtése, kereskedelme, illetve a veszélyes hulladékgyűjtés- és kezelés, melyet a kisújszállási telepükön végeznek.
 
A képgaléria a fotóra kattintva tekinthető meg. Fotó: Szilágyi Tamás és Rozsdás Kft.
 
A fémhulladékokat helyben dolgozzák fel
 
- A hulladékokat vagy a lakosság hozza be, vagy mi megyünk érte. Ma már 84 céggel állunk kapcsolatban, kihelyezett konténereink vannak, melyeket önrakodós autóinkkal hordjuk be az abonyi és kisújszállási telepünkre. Mindkét helyen 60 tonnás, digitális kijelzős hídmérleg segíti munkánkat – avat be a gyakorlati folyamatokba az ügyvezető.
 
A beszállított hulladékok feldolgozása aztán helyben történik, melyhez megfelelő gépparkkal rendelkeznek. Munkájuk során bálázóval, ollózóval; plazmavágó gépekkel (a speciális anyagok vágásához), kábelnyúzóval és daráló gépekkel dolgoznak. Hulladékkezelő csarnokot is építettek. A feldolgozott fém hulladékot belföldi és külföldi acélműveknek értékesítenek. A vásárlói kört erősíti Szlovákia, Szlovénia, Olaszország és Ausztria is.
   
Hozzászólás: 0 Írta Sajtóreferens  /   2015.november.30.hétfő - 11:29:06
Nyomtatóbarát változat email valakinek

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be, vagy kattints ide a regisztrációhoz